dijous, 28 de juliol de 2011

Qui som?

L’esplai Terra i Cel és un servei de l’Associació Terra i Cel de Canet de Mar.
L’Associació Terra i Cel és una entitat sense ànim de lucre destinada a donar suport a persones amb disminució física i psíquica i als seus familiars. Amb el temps l’Associació s’ha especialitzat sobretot en donar servei a aquelles persones que tenen discapacitat psíquica i també a persones amb paràlisi cerebral.
La seva tasca es va iniciar l’any 1991 arrel de la necessitat d’un grup de famílies del poble de tenir un suport proper. Inicialment, l’Associació es dedicava a la tasca benèfica, recollint diners i donant-los a la Fundació Maresme, de Mataró. Però les famílies van manifestar la necessitat de tenir un espai dins el poble on atenguessin els seus fills/germans quan no eren a l’escola o a tallers. Amb aquest propòsit va sorgir l’esplai d’hivern Terra i Cel, l’any 1992. Aquets servei ha seguit  ininterrompudament fins a l’actualitat, tots els dissabtes a la tarda, de 16h a 20h. A més, des de l’hivern 2008-09 un dissabte al mes es fa una jornada complerta (de 10 a 19h) per poder incloure l’activitat de piscina; i un diumenge al mes s’assisteix als disconcerts organitzats pel CLAP de Mataró.
Un cop consolidat l’esplai d’hivern, es va ampliar l’oferta a l’estiu. L’esplai d’estiu Terra i Cel és un servei d’educació en el lleure que es va iniciar l’any 2001.

Terra i Cel està situat a l’espai cedit per l’Ajuntament de Canet de Mar, al recinte de Vila Flora. En aquest espai es desenvolupen la majoria d’activitats, adaptades a les necessitats i interessos de les persones amb discapacitat que atenem i les seves famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada